Atlantis’ten Gelen Adam (The Man From Atlantis)


Atlantisten Gelen AdamÇocukluğumun nefis dizisiydi “Atlantis’ten Gelen Adam” O dönemin bir çok çocuğunda kıskançlık uyandıran perdeli elleri (bildiğin ördek ayağındaki perde) suyun altında nefes alabilmesi, çok derinlere dalabilmesi ve hızlı yüzmesi ile gönlümüzde taht kurmuştu. Aynı dönemin meşhur dizisi “Dallas” ta “Bobby Ewing karakterini canlandıran Patrick Duffy canlandırıyordu Atlantis’li adamı.

Atlantis efsanesine göre, ki bu efsane(!) yi ilk dillendirenler meşhur Atinalı filozoflardır ; Aristo’nun hocası Eflatun (Platon) , Plutarkhos, Pythagoras (Pisagor)‘dur, Atlantik Okyanusunda Libya büyüklüğünde bir adaymış, Bu adada yaşayan halk günümüz teknolojisi ve bilimine göre bile çok ileri bir uygarlığı kurmuşlar ve bazı araştırmacıların iddia ettiği üzere M.Ö 12.500 ‘lü yıllarda büyük bir felaketle (Tufan) sulara gömülmüştür. Atlantis’le aynı dönem Büyük Okyanus’ta yer alan ve yine Tufan’la sulara gömülen “Mu Kıtası” da Atlantis’e benzer ileri bir uygarlıktı. Tufan’dan önce bazı rahipler ve bilimadamları Atlantis’ten ve Mu’dan ayrılarak Tibet’te, Mısır, Sümer, Maya ve Harappa uygarlıklarını kurduğu, Atlantis’ten gidenleri “Agartha” ve “Şambala (Shambalah)” adı ile yeraltında büyük kentler ve tüneller inşaa ettiği iddia ediliyor. Hatta Tibet’te Dalai Lama‘nın “Agartha ve Şambala’nın yeryüzü temsilcisi olduğu” düşünülür. (Not: Agartha, Son dönemde Ergenekon soruşturması iddianamesinde adı geçtiği için popüler olmuştur yeniden)

Neyse, biz gelelim Atlantis’ten Gelen Adam’mımıza, suyun dışında pek yaşayamazdı, dışarda olduğu zamanlarda bile bir süre akvaryumda zaman geçirmesi gerekiyordu, oldukça güçlüydü demirleri falan çatır çatır kırıyordu. Her bölümde bir macera olur, Atlantis’li adamımız da bu katakulliyi çözer kendini okyanusun serin sularına bırakırdı.. vay bee, bu arada yaşımız da meydana çıktı yalnız :))

Atlantis’ten Gelen Adam (The Man From Atlantis)” üzerine bir yorum

Yorum bırakın